Honda Civic Type R


Världens snabbaste framhjulsdrivna bil runt Nürburgring

Pulserande råstyrka och prestanda

Civic Type R är en glödhet sportkombi som är helt omkonstruerad med teknik för tävlingsbanan och avancerad aerodynamik.

Nya Civic Type R är en bil som bara Honda kan göra. Den återspeglar vårt unika tankearbete, vårt driv för kontinuerlig förnyelse, omvärdering och orubbliga strävan efter förbättring. Vår lust att skapa den perfekta sportmaskinen för väg och tävlingsbana märks i bilens DNA och har ritats in i varje rundning i karossen.

Det är en bil som har byggts för ren körglädje, en bil som byggts med en själ, en bil som tilltalar dig på ett sätt som inte många andra kan.

 

0 – 100 KM/H 5.8 s
MAXIMAL HASTIGHET 272 km/h
BILTYP Halvkombi
LEVERANSTID Omgående leverans
DRIVMEDEL Bensin
DRIVNING Tvåhjulsdrift

VÄXELLÅDA Manuell
CO2 UTSLÄPP 176 g / km
MOTORSTYRKA 320 hk (400 Nm vridmoment) 
BLANDAD KÖRNING 7,7 l / 100 km
LANDSVÄG 6,5 l / 100 km
BAGAGEUTRYMME 420 l

Image

Total sportkänsla

Pulserande råstyrka och prestanda.
Type R är en utveckling av Hondas tradition av att ta fram högpresterande bilar, och den har samma grundprinciper som den nya 10:e generationens Civic. Den är omarbetad från grunden för att bli den mest spännande sportkombin att köra på marknaden, både på vägen och på tävlingsbanan. Vi presenterar den mest kraftfulla, snabbast accelererande framhjulsdrivna bil vi någonsin byggt.

Type R svarar direkt på föraren utan att tveka.
Hjärtat är en 2,0-liters VTEC TURBO-motor som får blodet att rusa. Den är rå, kraftfull och ger 320 hk (400 Nm vridmoment) och en stor dos adrenalin när du hör det mäktiga vrålet från avgasröret med trippla utblås. 

En andra titt

En smidig och kraftfull look.
Den är otroligt snygg och samtidigt kompromisslöst sportig. Type R har utvecklats med en överlägsen aerodynamik i åtanke, som minimerar motstånd och lyftkraft, men den får även folk att vända sig om på gatan.

Ett första intryck som varar
De nya 20-tums lättmetallfälgarna, som är unika för Type R, kompletterar det kompromisslösa sportutförandet. Bilen sitter lågt och har ett tufft utseende med 245/30 ZR20-däck som fyller hjulhusen perfekt. Karossen är svår att bortse ifrån. Den är utformad med korta överhäng och strama linjer som hanterar luftflödet både över och under bilen, för ökad stabilitet i höga hastigheter.

Image
Image

VINNARE I UTRYMMESKAMPEN

Det är ingen illusion, det är på riktigt.
Civic Type R levereras med klassledande interiöra utrymmen, låg tyngdpunkt, mer utrymme och en mer engagerande körställning. De nya racingstolarna med höga ryggstöd är särskilt utformade med nya sidokuddar och dynor, och är de lättaste Type R-säten som någonsin skapats.

Större kapacitet
När du inte bränner gummi på tävlingsbanan så har Type R faktiskt en praktisk sida också. Föreställ dig en skön helg med några vänner. Ni får enkelt plats med utrustning och weekendväskor i det stora bagageutrymmet i Type R.

BÄTTRE ANSLUTNINGAR

Håll kontakten med allt du älskar, som din familj, din musik och vännerna.
Med en anslutning via Bluetooth® eller USB kan du få åtkomst till information och spellistor i din smartphone. Du kan också överföra telefonens gränssnitt – via Apple CarPlay® eller Android Auto™ – till 7-tumspekskärmen och få tillgång till appar som gör att du kan ringa och skicka och ta emot meddelanden när bilen står stilla*.

Fler anslutningar
Den förinstallerade internetbaserade AHA™-ljudspelaren låter dig också ansluta till dina favoriter bland radiokanaler, poddsändningar och nyhetstjänster. När bilen står still kan du till och med titta på film via HDMI.

*Endast utvalda varianter. Tillgänglighet för Android Auto™ kan komma att ändras och kan variera på olika geografiska platser. Apple CarPlay-funktioner, appar och tjänster är kanske inte tillgängliga i alla områden och kan komma att ändras. Apple CarPlay är ett varumärke som tillhör Apple Inc., som är registrerat i USA och andra länder.

Image
Image

Civic Type R wins TopGear Magazine Car of the Year!

 The Honda Civic Type R has triumphed in the coveted BBC TopGear magazine Car of the Year awards, taking a hat-trick of honours. Picking up the hot hatch of the year, international editors’ car of the year and then going on to claim the overall prize, car of the year.

“The Civic Type R isn’t just the best Hot Hatch of the Year, it’s the best Car of the Year,” said BBC TopGear magazine. “It’s addictive, rhythmic and devastatingly rapid; a true hero for the masses delivering accessibility and madness in one package. The thrill comes from the sheer single-mindedness of it.” 

Image

 Jag hoppar in, noterar hur smakfullt det känns, det är prydligt och personligt som på en sushibar. Stolarna är lika sköna som vanligt. Bilen startar i Sportläget som standard. Det finns ytterligare två lägen, Comfort och R+. Jag rullar ut på rakan, värmer upp handleder, däck och sinnen. Utsökt känsla i ratt, växellåda och pedaler. Med det nya komfortläget finns det inte längre några ursäkter att inte köra japansk GTI till vardags eller på långresan. Men är man kung på strippen då? Ja, det går osunt snabbt framåt. Har man kul på banan? Chassibalansen är som sig bör understyrd, men vilken balans (multilänk bak), vilket sug denna bil har till marken.

Civic Type R är vänlig men bestämd. Den gör det du vill att den ska göra men tillåter misstag utan att kasta dig av banan och det tackar jag för. Det är lätt att känna sig snabb i nya Civic Type R. Type R gör dig bättre än vad du är! 

Image

 Civic Type R är en härlig bil att köra på bana. Här fungerar den tätstegade manuella lådan utmärkt, styrningen är direkt, chassit är fint och för mig är den automatiska mellangasen ett välkommet hjälpmedel. Det har inte funnits tidigare eftersom Honda tyckte att förarna skulle klara det själva. Nu är det valfritt. De riktiga puristerna kan stänga av systemet och tå-häla själva så mycket de bara orkar.